top of page
 • Nizkotemperaturne toplotne črpalke EVI,
  Nizkotemperaturne toplotne črpalke EVI z zračnim virom absorbirajo nizkocenovno toplotno energijo iz zraka za zagotavljanje sanitarne/komercialne tople vode in ogrevanja prostorov. Poleti lahko delujejo tudi kot hladilne naprave. Te toplotne črpalke za hladno podnebje so razvite z uporabo kompresorske tehnologije Enhanced Vapor Injection (EVI) in okolju prijaznega hladilnega sredstva z visokim izkoristkom, ki zagotavlja, da lahko enote normalno delujejo tudi pri -30 ℃ in zagotavljajo ogrevanje v hladnih območjih. Kot eden izmed proizvajalcev toplotnih črpalk za hladno vreme M HEAT SUN ponuja najboljše nizkotemperaturne toplotne črpalke EVI z DC inverterjem za prodajo. V hladnem podnebju se zmogljivost ogrevanja poveča za 30 % v primerjavi s tradicionalnimi toplotnimi črpalkami.
 • Kako toplotna črpalka deluje v hladnem vremenu?
  Toplotne črpalke delujejo tako, da uporabljajo proces znan kot prenos toplote, za prenos toplote od zunaj v vaše gospodinjstvo ali pisarno. Pozimi ali v hladnih podnebnih obdobjih delujejo kot vzvratni ventilator prenašajo toploto, namesto da bi jo proizvajali. Ko hladilno sredstvo izgubi pritisk postane para, kar pomeni, da se ohladi v primerjavi z zunanjo temperaturo. Po 2. zakonu termodinamike toplota teče od toplega k hladnemu, zato hladilno sredstvo črpa toploto iz zunanjega zraka. Ko absorbira vso potrebno toploto, zunanji kompresor stisne plin, da nastane vroča tekočina. Nato vroča hladilna tekočina potuje do notranjih tuljav, pri čemer tuljave in puhala omogočajo, da se toplota sprosti v vaš kanalski sistem. Ko je zunaj hladno, se vam morda zdi, da ni toplote, ki bi jo absorbirali, zlasti pozimi. Na srečo še vedno obstaja toplota, ki jo je treba pobrati, tudi pri nizkih temperaturah okoli -15 °C/5 °F.
 • Pri kateri nizki temperaturi lahko deluje toplotna črpalka?
  Toplotne črpalke najbolje delujejo pri 12 stopinjah Celzija in več. Mnoge bodo še naprej delale in se ustavile, ko bodo temperature padle pod 0 stopinj. Večina jih je zasnovanih tako, da se izklopijo pri tem temperaturnem območju, da zaščitijo toplotne črpalke pred preobremenitvijo. Prav tako pomaga preprečiti trajne poškodbe notranje enote toplotne črpalke. Izgubijo učinkovitost in porabijo več energije za delovanje pri temperaturah, nižjih od 0 stopinj. Vendar so inženirji zasnovali napredne toplotne črpalke za hladno vreme, s katerimi postajajo vse bolj priljubljene. Ti ledolomilci lahko delujejo pri izjemno nizkih temperaturah, kot je -30°C.
 • Kako učinkovita je toplotna črpalka v mrzlem podnebju?
  Toplotne črpalke veljajo za energetsko najbolj učinkovito in okolju prijazno možnost ogrevanja gospodinjstev ali pisarn. Običajna sodobna toplotna črpalka deluje z visokim izkoristkom, tudi pod minus 25 stopinj C. Ko zunanja temperatura pade pod to temperaturo, se učinkovitost delovanja toplotne črpalke zmanjša. Toplotne črpalke so zasnovane za učinkovito delovanje na območjih z mrzlimi podnebnimi razmerami. Nakup toplotne črpalke je za vas dobra naložba; pomagalo vam bo prihraniti pri računih za energijo in spodbujalo prijaznejše okolje. Ob ustreznem vzdrževanju in negi je toplotna črpalka v primerjavi z drugimi ogrevalnimi napravami zelo vzdržljiva. Lahko deluje več kot 15 let in zagotavlja učinkovite storitve.
 • Katere toplotne črpalke najbolje delujejo v mrzlem podnebju?
  Razcepljena inverterska toplotna črpalka EVI DC je po mnenju mnogih najboljša vrsta toplotne črpalke za hladno sezono. Glavni razlog je, da uporablja rotacijski kompresor s tehnologijo Enhanced Vapor Injection in deluje stabilno v hladnem vremenu. Poleg tega se lahko zasnova deljenega modela bolje izogne težavam z zmrzovanjem. Sistem bo izvajal samodejno zaščito proti zmrzovanju z zaznavanjem temperature vode v sistemu. Trenutno veliko gospodinjstev uporablja toplotne črpalke tipa zrak-vir za svoje zmogljivosti ogrevanja ali celo hlajenja.
 • Kaj je toplotna črpalka EVI tehnologija?
  EVI je kratica za (Enhanced Vapor Injection).Toplotna črpalka uporablja tehnologijo EVI, ki lahko deluje pri izjemno nizkih temperaturah okoli -30 ℃. Energijo črpa iz okoliškega zraka in jo uporablja za ogrevanje vaše hiše.
 • Kako hladno je premrzlo za toplotno črpalko?
  Vse toplotne črpalke imajo svoje meje, medtem ko lahko nekatere premaknejo meje nizkih temperatur. V nasprotju s splošnim prepričanjem toplotne črpalke odlično delujejo tudi v zelo mrzlih letnih časih. Delujejo lahko pri nizkih temperaturah z dvojno učinkovitostjo standardnega ali plinskega ogrevanja, kot so električne peči ali grelniki na ploščah. Toplotne črpalke ne črpajo neposredno zraka: uporabljajo toploto iz okoliškega zraka in jo uporabljajo za ogrevanje vašega doma. Vendar pa majhna razlika v toplotni energiji povzroči pomembno razliko v njeni učinkovitosti. Za boj proti tej pomanjkljivosti toplotne črpalke morajo delati več, da vzdržujejo podobno notranjo temperaturo. Zaradi tega razloga začnejo toplotne črpalke izgubljati svojo učinkovitost pri približno 40 stopinjah in zmanjšajo učinkovitost veliko bolj pri približno 25 stopinjah.
 • Ali lahko uporabljate toplotno črpalko v hladnih podnebjih?
  Tipičen odgovor je da, toplotna črpalka bo delovala v mrzlih podnebjih ali v vsakem vremenu. Pravzaprav so bile toplotne črpalke zasnovane, da vas grejejo v hladnih letnih časih. Zagotavljajo energetsko učinkovit način ogrevanja za druge vire ogrevanja, kot so klimatske naprave ali celo peči, zlasti v hladnih podnebjih. V zimskih sezonah toplotne črpalke delujejo tako, da prenašajo vroč zrak iz okolice, ki se nato prenese v svojo enoto in je podvržen različnim procesom. Končni rezultat zagotavlja udobne temperature v vašem domu, da boste preživeli te ostre zimske pogoje.
 • Inteligentno odmrzovanje M HEAT SUN
  Je neodvisno razvit inteligentni način nadzora odmrzovanja. Ko so izpolnjeni pogoji za odtaljevanje, se samodejno preklopi v način odtaljevanja, da se prepreči zmešnjava enote pri odtaljevanju in poraba energije, kar bo izboljšalo zanesljivost in ekonomičnost celotne enote.
 • Napredna inverterska tehnologija
  Z uporabo DC inverterskih kompresorjev in DC inverterskih krmilnikov lahko inverterske toplotne črpalke delujejo pri visoki frekvenci za hitrejše ogrevanje vode. Ko temperatura doseže nastavljeno temperaturo, bo delovala pri nizki frekvenci z manjšo porabo energije za vzdrževanje temperature.
bottom of page